Европейската комисия установи, че българската схема в размер на 12.78 млн.

...
Европейската комисия установи, че българската схема в размер на 12.78 млн.
Коментари Харесай

ЕК одобрява българска схема в размер на 12.78 млн. евро в подкрепа на туроператорите

Европейската комисия откри, че българската скица в размер на 12.78 млн. евро (25 млн. лева) в поддръжка на туроператори, принудени да лимитират или преустановят активността си заради пандемията от ковид и въведените ограничавания, е в сходство с  за държавната помощ.

Схемата съставлява наново въвеждане на мярка, утвърдена от Комисията през  (), чийто период на деяние изтече на 31 декември 2021 г.

Помощта по схемата ще бъде под формата на директни безплатни средства. Мярката ще бъде отворена за всички туроператори с годен лиценз в България, без значение от страната на регистрация и страната на генезис на пътуващия. Отговарящите на изискванията бенефициери ще имат право да получат по 35 евро за всеки пасажер, който е резервирал туристически пакет с тях, включващ полет до България. Допустимостта е лимитирана до полети сред 1 юни 2021 година и 14 май 2022 година Целта на мярката е да се подтиква входящият туризъм с удобно непряко влияние в доста области като хотелиерство, ресторантьорство, хранително-вкусова индустрия, превоз, културни и спортни прояви. Тя ще улесни достъпа до финансиране и ще смекчи неочаквания дефицит на ликвидни средства, пред който са изправени засегнатите сдружения.

Комисията откри, че българската скица дава отговор на изискванията, посочени във Временната рамка. По-специално, помощта i) няма да надвишава 2.3 млн. евро на бенефициер; и ii) ще бъде предоставена не по-късно от 30 юни 2022 година Поради това Комисията стигна до заключението, че мярката е нужна, подобаваща и пропорционална за превъзмогването на съществени усложнения в стопанската система на страна членка в сходство с член 107, параграф 3, писмен знак б) от Договор за функционирането на Европейския съюз и изискванията, избрани във Временната рамка. Въз основа на това Комисията утвърди мярката според разпоредбите на Европейски Съюз за държавната помощ.

Повече информация по отношение на Временната рамка и други дейности, подхванати от Комисията за справяне с икономическото влияние на пандемията от ковид, можете да намерите.

Неповерителната версия на решението ще бъде предоставена под № SA.102193 в на уеб страницата на Комисията за, откакто възможните въпроси, свързани с поверителността, бъдат решени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР